Zajednički sastanak modelarskih komisija

Dana 27.02.2009. godine u 16:00 sati u Tesliću u hotelu Kardial – Banja vrućica, održan je zajednički sastanak Modelarskih komisija.
Održan je sastanak Modelarske komisije, gdje su usvojene rang liste kandidata za reprezentacije, te su imenovana po trojica reprezentativaca i po dvije rezerve. Mirsad Kapetanović je izabran za selektora seniorske reprezentacije sa mandatom od 4 godine a Hebib Sabahudin je izabran za selektora juniorske reprezentacije sa mandatom od 4 godine.
Uspješno je održana Skupština SAK F BiH koju je činilo 20 članova. Mirsad Kapetanović je izabran za Predsjednika a Alen Halak za generalnog sekretara. Izabran je novi UO, kojeg čini 5 članova po branšama: Muhamed Sarajlija (Para-club Bihać, padobranstvo), Sead Sinanović (AK Tuzla, motorno letenje), Mirvad Zenuni (EXTREME Sarajevo, paraglajding), Edvard Krišto (AK Livno, jedriličarstvo) i Mirsad Kapetanović (AK Visoko, aeromodelarstvo). Na narednoj Skupštini SAK FBiH, UO će biti proširen za 2 člana: zmajarstvo i zaslužni član (prijedlog je da to bude Oton Sabo iz ZK Mostar).
Sva četiri saveza (VS RS, SAK FBiH, VS u BIH i SAK BiH) su održali Objediniteljsku Skupštinu i sada će biti formiran samo jedan državni savez koji će se zvati VS BiH (kao prije rata). Za predsjednika je izabran Nenad Novaković (iz RS, Banja Luka), a za generalnog sekretara Omer Kulić (iz Federacije, Sarajevo). Mirsad Kapetanović je izabran u UO ispred aeromodelara. Tu su još Irfan Habibović (motorno letenje, Sarajevo), Stipe Krišto (jedriličarstvo, Livno), Duško Grmuša (padobranstvo, Banja Luka). Članovi državnog saveza su samo entitetski savezi i Skupštinu čini po 5 delegata iz oba saveza. Ovaj savez će biti član FAI i biće zadužen za reprezentacije i državna prvenstva. Sjedište će biti u Sarajevu.
Formirana je Komisija za izradu prijedloga Statuta VS BiH (Grmuša, Kulić i Kapetanović) a sljedeća Skupština će se održati u Sarajevu 04.04.2009. godine, na kojoj će se usvojiti Statut.
 
tarikj
Ima mnogo toga pa ne bih sada o tome

Komentariši