Izbor sportiste Bosne i Hercegovine

Dana 21.01.2009. godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu, u organizaciji Sportskog saveza BiH i 37 granskih sportskih saveza BiH, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, održan je 65. zvanični izbor sportista godine u BiH.
U užem izboru za sportistu godine je bio član aeromodelarske reprezentacije BiH, Mr. Malik Čabaravdić, koji je na Svjetskom prvenstvu u aeromodelarstvu 2009. godine (Korenica, Hrvatska), zauzeo 4. mjesto u konkurenciji 110 takmičara iz 39 zemalja. Kako je boćar Markica Dodig, bio treći na Svjetskom prvenstvu u boćanju, proglašen je za sportistu godine BiH, a Mr. Malik Čabaravdić je dobio specijalno priznanje za vrhunski rezultat na Svjetskom prvenstvu.
Nadamo se da ćemo dugogodišnji kontinuitet postizanja vrhunskih rezultata u aeromodelarstvu nastaviti i na Evropskom prvenstvu 2010 koje će se održati u Turskoj.
U prilogu je nekoliko fotografija sa svečanosti proglašenja sportista godine u BiH za 2009. godinu.


Malik Čabaravdić prima priznanje Malik Čabaravdić sa priznanjem Sportskog Saveza BiH Sa predsjednikom Olimpijskog komiteta BiH Prof.dr Izetom Rađom Sportista godine BiH - 2009 - Malik Čabaravdić - priznanje za
vrhunski međunarodni rezultat

tarikj
Ima mnogo toga pa ne bih sada o tome

Komentariši